stalker

Engaged
20 october 2013


Married
10 mei 2014


Friday, July 02, 2010

network buzy ?

Apa kau merapu zila ? saja nak kasi tajuk tuuu. biar orang yang sungguh setia membaca blog aku ini bahagia dan setiasa aman damai, betol tak ? betol betol (upin&ipin). hari nie sudah start mulakan operasi urusan borang kolej aku tu. Alhamdullah semua berjalan dengan lancar dengan izin allah ta'alah, *aminnn*

Malam semalam tidur awal, kenapa tidur awal ? mimpi ker tidur awal-awal nie, haha.. mana adalah, malam tadi tak sehat. demam malam kejab, tapi da bagon pagi terus sejuk badan nie, tapi tadi bagun dikejudkan oleh puan salmah dan kak ngah, huhu. memang keras tol lah anak dara aku sorang nie, da boom bilik pun still boleh tidur lena. belum kakak bebel tuu, bagun kejab sebab nak nyaut then, "okeeyy, da bagun" then, sambung tidur balik sebab tengok jam kat h'pon baru pukul8:00. relax lagi bolehhh, haha! tibe-tibe panggilan kedua, "adikk, da siap ke ?" haha. aku baru kemas katil plus bilik lah. Janji melayu kan, biasalah, kul8:00pagi tapi kul9:00 juga siap. huhu.

Pukul 8:50pagi gak lah baru siap, gerakk. pergi rumah tok penghulu kampung jap, mintak tanda tangan dia. surat nie perlu tanda tangan dia. hishh, nak cop berbagai, *ngok lah ko nie zila, cam tak penah masuk belaja plak* biasalah, datang mood sengal, sengal gak lah. nasib baik mak aku da siapkan semua dalam kereta. aku just tahu drive, huhu. siap start ejen lagi. ----thanx lah mak----

Sekejap jer tanda tangan dan cop, aku tak sempat nak masuk paggar rumah penghulu tu, tengok-tengok mak dah kuar. aiseyyhhh, naik balik lah kereta. penat-penat jer aku park lelok, da cun da park if pon mereng cam otak pagi-pagi aku tuu, pas siap semua kat rumah tok penghulu. terus mak ajak makan kat tanjung karang, sambil-sambil tengok baju kat butik kawan mak, tapi sedih hati aku! baju tak siap lagi, sebab orang tu lupa. *darah da naik dah, air mata da kuar* haha, its okeylah macek, kang nexttt time saya datang lagi la yer, "dengan hati yang penuh lara"

Pukul 12:30tengah hari aku sampai rumah diaman aku, balik sekejap sebab mau rehat, then, abah aku mahu ke masjid, aku pun rest lah kat depan lappy, on facebook jap sampailah pukul 2:10pm,

--- --------------------urusan bersambung---------------------------


Temu janji dengan doc plak, pukul2:00pm, tapi terpacak pukul depan klinik pukul3:00pm, huhu. biasalah, jangan janji 100% kat aku weh, kompem korang letih tunggu aku nie, bak kata ibu bestfriend aku, *cam datin* lalala~ datin pun datin la ibu, insyallah saya akan jadi datin. haha (hati ku sudah bermuntah-muntah darah da nie)

Pergi klinik kerajaan pekan kapar, tapi tak amik no. pemalassssss ko zila, biasalah, datin ryte ? kena lah semua settle, aku datang then teruss melulu gie meja nurse zura, mysister angkat. syok lah kak zura, kang datang nak camnie lah selalu. besttt! tak payah menunggu no yang bapak lama tuuu, "e,eeee! tidak suka untuk menunggu lama-lama ni," nak buat medicheackup. nak gie klinik depan tu, agak malas yerr, so, klinik kerajaan pun tak apalah. nurse sebelah rumah aku pun da buat temu janji. so. cepatlah. taklah penat menunggu.

First Check, masuk bilik tak ada no, ? omgs. haha. check tekanan darah, tinggi, dan berat. semua rendah-rendah. aduhaii, tekanan darah rendah, (mati aku) tapi boleh hidup lama lah, haha. tinggi pun tidak memuaskan lagi. pendik lagi, kena panjat nie, kasi tinggi cam zirafah. ok fine, then berat ? walawehh, memang tolak angin sunami tumbang terus melayang lah aku, 36.7kg, masyaallah. teruk tol berat aku, dah makan banyak pun masih ringan, aduh, tak boleh jadii, kena makan 10kali dalam sehari nie, boleh tak agak-agak nya naikkan lagi badan aku nie dalam 10kg ?

Check mata plak. *poyo doc laki tu* pikir lu kacak ker ? e'eee! memang kacak pun. haha! tapi tak sempat nak check dengan dia, coz aku pakai lens, haha. memang 100% lah aku nampak kan kan, aduhai. settle check mata, gie check air kencing plak. seram sejuk nak check, coz kene cari suasana sejuk, senang nak kuarkan air kencing. hahaha *bongok lah zila nie* dengan perasaan tak malu penggang bekas air kencing tu, *muka cover jer doe* its okey, bukan dieorang tak penah check air kencing dieorang, betol tak ? ahaksss,

Urm. check-check ? kena buat balik, benda paling malas nak ulang balik check, sebab takkan kuar da air kencing ni. tahuuuu doc ? so, check dalam 2kali kot. then, abang&kakak doc bahagian check darah and air kencing nie orang sabah, main syok dieorang borak dengan aku, sampai tanya aku nie da ada boyfriend lagi, aiseyhhh. susah tol nak cakap, aku jujur jerlah, if single why ? and if da couple why ? haha. abang tu terus diam. haha! lawak tahuu, tengok-tengok keputusan air kencing siap, so, aku pun terus lah gie menunggu satu lagi check, tak tahu lah check apa yang last nie. plek plus bingung. tu jer,

Alhamdullah, semua sehat-sehat sahaja cik zila nie. harap-harap aku sehat sampai aku belajar. aminnnn.... urm, pulang sebentar. sebab mahu amik kak ngah untuk kuar makan, sebelum tu aku gie anta mak balik rumah jap, so, aku drive sorang-sorang gie watsons jap. beli air lens aku, kang kering plak lens aku tuuu, masuk watsons dengan hati sebakkk, *nak keje balikkkk* windu nak kejeee, Tapi da lepas semua itu, aku masih ada bende yang penting kat luar tu, wait okey watsons, insyallah 3tahun lagi masuk balik, semua itu if tak berubahhh.

p/s:-
merindui anak-anak buah tercinta, [fika,wani&shira] rindu makcu kat korang.
bubyeeee

No comments: