stalker

Engaged
20 october 2013


Married
10 mei 2014


Friday, September 17, 2010

seventh at pahang

date; 16sept2010 (7syawal)
location; sungai retang, jerantut, pahang
purpose; beraya rumah angah dolah, (abang mak)
travels going back and forth; 7:15am * 6:00pm

semalam satu hari aku berada die sungai retang, jerantut. memang sudah merancang, raya ke7 kite 1keluarga pergi, tapi bukan keluarga aku sahaja, keluarga arwah angah ani dan paksu pon ade juga, terharu sangat sebab semua berada, tapi taklah kesemuanyaa. keluarga aku semua pergi kecuali abah&anak-anak buah/kak ipar aku, next keluarga arwah angah ani cume abang ngah+isteri, kak yuyun+tunang, abang apix dan abang fikri. next keluarga paksu, semua pergi, just kak hajar and iqbal tak dapat follow kami.

dalam travels ke sungai retang, kami just 2kereta sahaja, dan selepas sampai sane baru ade kereta yang lain, kami sampai dahulu. then baru yang lain sampai. travels dari pekan kapar sampai pahang. sungguh memeningkan kepala aku, sebabnya ? hahar, jalan dah macam ular ! feningg, tapi aku still strong okey. tahan mata nie untuk menemani kakak aku drive. untuk menahan mengantok, mydear arul teman aku didalam phone, agaga ! msg jerla. then aku pon join operamini, haha. online facebook lah ape lagi.boshan-boshan dalam kereta kan, tulah keje aku. tp ada gak jalan yang tak ada line, time uh aku tidurlah. but time pergi uh aku tak banyak tidurlah, just tidur ayam lah.

alhamdulillah sampai jua ke sungai retang,jerantut ! jadi aku rest sebab da pening kepala aku, buat muke tak malu, terus baring depan tv bersama anak buah, haaha, tengok cerita cicak men. hahar, layan jerrrrrrrrrrrrrrrrrr ! then, tolong nyemak orang dapur masak, PLEASE CHECK ONLY ! urm, line kat uma pakngah aku da maju weh, line maxis FULL, like like ! tapi sedih kat h/phone aku uh. die pun penat kot. sampai low btrynyaa. so, chaslah h/phone uh. aku pon da naik gile da. tak tahu nak buat ape dah, kehulu-hilir aku nie. tapi semua hampih, last-last hadap mak and pakngah aku borak. huuhuhu, itu pon kejab jer. then lepak kat luar sorang-sorang. amek angin tghhari kat luar uma pakngah aku.

lunch lunch timeee. mari kita makan, wahhh ! saat-saat aku nantikan weh, "sabo jelo" makanan kampung kompem plek-plek kan, hahar, aku dengan abang aku nie sungguh memelikkan, jadi agak makanan plek sikit, kami tak makan sangat. tapi sebab perot aku pon da zero point zero, jadi aku kenalah makan kan kan, aku makan daging lembu jerlaa. maksu aku masakkan, sedapp ! if daging aku nyetal jerlaa. huhu, tp aku paling-paling plek tengok otak lembu, haha, aku amek bau jer. tapi tak makanlah. fuhh, hehe. lalalalala

keyang sudah, terus amek phone and call mydear jap. sambil-sambil lepak luar rumah pakngah, pastu, kakak aku pulak muncul, and ajak gie cc, tapi tak sempat, aku mmng nak gie tengok kedai cc kaklong aku uh, tapi tak sempat. kakak aku rempit dgn anak buah jer. so, aku stay home jerlaa. dalam setangah jam kemudian, aku tengok mak aku tidur, aku pon join sebelah. hehe, terus tertidur, tidur pon kejab jer. tup tup kakak aku kejudkan aku, coz abang sepupu aku panggil aku. geram jerrr ! tak puas tidur kot. aduhs, then sambung baring kat sebelah abang sepupu aku. and tengok tv, tu jerrla. abang sepupu aku da amek phone aku, online operamini la. h/phone aku juga kene jadi mangsa sasaran. omg ! tenang,

waktu pun sudah petang, kami dan semua keluarga untuk pulang. sebelum uh, kami 1family amek gambar, aku jadi photography lah. kerja aku kan kan, cheer up ! snap snap sampailah kami pulang sebelum pukul 6:00pm. bye pakngah, makngah, kak idah, dan anak-anak buah. Insyallah kite akan jumpe lagi yer, suka dok sana, one day kami satu family tidur sana pulak ok.

6 comments:

eik`S noName said...

owh...owh...nice aidilfitri pic...
mesti best raye kan..ahaks

Azila Aini said...

hehe, yup ! sonok sangat-sangt, lagi2 org yang tak ada kg, then tumpang kg org. merasakan sonok gile. hahaa

twinkle twinkle said...

comel la bdk kecik tu ;D

Azila Aini said...

yup, mmng comel. :)
kat camre nikon nie penuh gamba die sebenrnye, haha

Bum-bum Corner said...

AWK,SY tag AWK JOIN CONTEST LG.
JOIN TAU

Azila Aini said...

oke. thnx yer