stalker

Engaged
20 october 2013


Married
10 mei 2014


Monday, January 03, 2011

back to school [anak buah ku]

sudah besar anak buah aku


assalamualaikumm rakan-rakan blogger semuaaa. harinie berapa hari bulan ye ? tapi yang ku tahu, harinie sudah start persekolahan kan ? betooool kan kan ? siapa yang sekolah uh, dia tahu la. papepun aku nak wish, "SELAMAT MEMASUKI PERSEKOLAHAN" tak kisah kepada sesiapa yang terasa diri yer masih sekolah okkk. tapi harinie aku nak cerita antara aku dan juga anak-anak buah aku sahaja ok.

yang ternyata hari ini 03012011 sudah mula persekolahn. dan hari ini dipagi-pagi hari isnin, aku sudah gerak ke puchong. peeeh, macam aku pulak yang sekolah. kemain awal aku bagun, sempat tengok adek-adek kat kapar nie pergi ke sekolah. macam best aje kan, (waah, bila agakyer aku akan kembali ke sekolah ? semuanya mimpi belaka) whateverrrrrrr. tapi harinie aku ke sekolah juga, tetapi bukan berbaju putih ok. sebalik yer, berbaju kurung bunga-bunga sahaja, kira okeyla uh, ade juga aku masuk sekolah renda juga. korang ade ? tak kan ? haha, jangan jeleees. hahar, 

aku gerak ke puchong menaiki myscandle lol. siapa lagi mahu bawak aku kalau tak si scandle kan kan ? tiada dia, tak sampai lah aku nak ke puchong, kan ? adoooi. dan sudah ada orang yang menemani diri ku bila aku keseorangan, siapa lagi kalau tidak bukan my bebuah hati ku yang satu ini. encik arul, terima kasih sayang kerana sudi menemani jantung hati mu ke puchong. agaga, nak drama pulak aku kat entry nie. okok. finishhh jiwang. seterus yer, breakfst dahulu di pekan kapar sahaja sebelum kami gerak ke puchong. keyangkan perot dahulu dan baru boleh gerak kemana-mana sahaja. kaaaan 

dan sampai yer aku ke rumah kakak ipar ku, sudah pukul 11 jugaklaaa. dan terus teman kakak ipar amek fiqa dan wani di sekolah agama, peeeh. gila ramai kereta dan banyak ibu bapa kot. nasib baik tak sempat nak park, anak-anak buah ku sudah keluar. syukur alhamdulillah. dan pulangggg, rest sanpai 12:30pm. selepas dieorang lunch, fiqa dan wani ready untuk ke sekolah kebangsaan pulak. aku yang menghantar dieorang, mybebuah hati aku yang drive, ahaks, aku relax buat peace je kat sebelah. haha,, COOL. jalan jem sebab ? faham2 sahaja lah. first day sekolah kan, gile ramai-ramai laaa. park pun susah cari. last-last dapat park kat sekolah menengah. okela uh. 

dan settle la aku dan diri aku untuk menemani kakak ipar ku untuk menghantar anak-anak buah ku. aku rasa berbangga kerana anak-anak buah aku sudah darjah 1 dan 2 bila umur aku sudah meningkat 20tahun, tua sudah makcu korang kan, esok anak buah aku yang last pulak daftar sekolah tadika. untuk 5tahun, bangga sangat kot, sukeeee. rasa nak amek and hantar je dieorang setiap hati, tapi apakan daya, aku jauh dan aku pon sudah mahu masuk kolej, busy lah nanti. papepun ! to myucuk-ucuk aku yang 3orang uh, ingat tauuu pesan makcu, BELAJAR RAJIN-RAJIN DAN JADI ORANG YANG BERGUNA SUATU HARI NANTI OK, INGAT JASA IBU KEPADA KORANG OK, MAKCU DAN FAMILY SEBELAH ARWAH AYAH KORANG AKAN SENTIASA ADA DENGAN KORANG, LOVEYOU PUTERI-PUTERI ARWAH ABANG ALI. -al-fatihah untuk arwah abang aku, dan ayah kepada 3orang puteri ini-

ibu kepada anak buah ku

pintu depan sekolah anak buah ku

kawasan sekolah

wanie sudah darjah 1 lol.

kelas wanie

pendaftaran

isi borong untuk si wanie

sudaah, aku dengan anak buah aku yang last

wanie sudah ade kawan

gerak ke kelas fiqa

ramai yeee kelas fiqa

itu die kelas budak darjah2,

kelas si fiqa

sape nie ? adooi, ada anta anak sekolah gak ke ?

tunggu kaunter yuran untuk darjah2

itu diaa anak buah aku yang sulongm, sudah darjah2

sape yang sekolah nie ? makcu atau fiqa ?

chill, agagaga

adooi, ini budak sudah tido pulak

aku pulak pozee. chill

kenang time sekolah ye cik siti ?

2 comments:

noraim said...

sama lah dgn saya. anak saudara sy pon masuk darjah 1 arineh. suka jek tgk.

Azila Aini said...

yeke ? hehe ! sama la kiteee :)