stalker

Engaged
20 october 2013


Married
10 mei 2014


Tuesday, April 12, 2011

pantai bno bersama keluarga


assalamualaikum

harini pembuka cerita di blog cik zila. iaitu tentang seharian pada hari selasa ini. kenapa dengan hari selasa ? sebab hari selasa adalah, hari cuti untuk kelas aku sahaja. jadi, dengan itu selasa untuk aku memang ____________free laaaah. awal juga aku bagun pagi tadi if pun kelas tiada. pukul9:30AM kot aku terjaga dari tidur, tak tahu kenapa bagun awal sangat. tapi pukul6:00AM aku dah terjaga, kejap jerlah, lepas tu sambung tidur balik sebab dekat luar nie hujan pulak, sedap tidur. dak bilik aku pun kelas pukul 11:30AM, jadi tidur jerla sampai nyeyak. huhu. dan aku bagun pukul 9:30AM tu aku terus on biskut hp aku nie, then terus keluar bilik isi air dekat mesin basuh. kenapa ? haha ! semestinyalah ingin membasuh kain kan kan.

sudah tiada kelas satu hari, aku pun sudah tak tahu nak buat apa. basuh kain then kemas lah apa yang patut kan. jam menunjukkan pukul 11:25AM, aku menjadi drive untuk kawan aku kejap, hehe ! hantar pergi kolej then hantar darling aku sekali pergi kolej. lepas jadi drive untuk dieorang, aku terus balik rumah. nak beli sarapan pun aku rasa malu, sebab aku tak mandi lagi, hekhek ! lepas sampai rumah terus mandi-mandi then sambung basuh kain. *masin basuh rumah sewa sudah bengong* lepas mandi-mandi terus online ! tapi internet rumah sewa nie slow sangat, jadi aku pun online macam ayam-ayam sahjalah kan, nak buat macam mana kan. redho sahaja. hehe ! lepas tu tunggu member kelas aku nak datang rumah hantar barang, wait and wait pukul 12:30PM, lepas tu pukul 12:45PM text mydarling:-


me: syg, kang lunch sama-sama ke ? bb lapar nie !
bie: boleh. nak makan dekat mana ?
me: mana-mana boleh. kedai mak ?
bie: taknaklah, tak sedap !
me: abis ?
bie: _______(lupe)
me: bie nie kan ! makan nasi ayam ?
bie: nak nak 
me: ok, :) dekat mane ?
bie: dekat depan kolej ni!
me: sekarang ?
bie: a'ahlah, 
me: ok, kejap au !


pukul 1:00PM, terus pergi amik darling aku dekat kolej. lepas tu pergi lunch sama-sama, makan nasi ayam dekat sungai besar(kedaiRM3), macam biasa *baju tertangguh lagi* hehe ! lepas makan, pukul 2:10PM terus gerak balik sabak bernam balik, jam menunjukkan pukul 2:25PM, terus hantar darling aku nie pergi kolej. then aku terus singgah 99 kejap, beli air twister dan kitkat. buat bekal dekat rumah kang, kang da sampai rumah sewa malas nak kuar dah. terus balik, sambung basuh kain balik. hehe ! then sorang-sorang dekat rumah sewa. masing-masing sudah pergi kelas. aku pun tak boleh nak lelapkan mata, aku pun terus kemas-kemas rumah and sidai baju.

dalam pukul 10lebih pagi uh, aku ada calling kak eryn aku. aku suh datang sini, boshannnn ! then die pun "insyallah" aku wait and wait jerla. siap-siap kemas petang tu, mak, abang and kakak-kakak aku pun datang. aku baru rehat time uh, jadi aku pun pakai jerla apa yang sempat ! grrrrr. terus gerak with family ke pantai BNO, sabak bernam. then sampai sana makan-makan. [gambar ada dibawah] , lepas tu snap-snap !

lepas selesai makan-makan dan lepak-lepak tepi pantai yang air tidak pasang lagi ini. hehe ! terus gerak ke sungai besar, shopping sikit. abang aim belanje, hehe. aku beli tudung dan kain baju  :) hehe, terima kasih abang aim

apa-apa pun ! aku nak buat ucapan sikit nie, hehe ! macam dalam racangan tv pulak nak buat ucapan nie. haha ! okok, kata-kata nak cakap nie. " kepada mak, abang aim, kak ngah dan kak eryn. terima kasih kerana datang juga melawat adik mu ini, hehe ! ((",) ngade-ngade kan, hehe  ! nasib baik korang datang. hilanglah rindu adek kepada korang semua. tapi abah je tak follow. hmm, "






















p/s: sedih tak dapat makan durian :( ngidam nie ! sabar jerlaaaaa

No comments: