stalker

Engaged
20 october 2013


Married
10 mei 2014


Saturday, August 27, 2011

berkemas *Part One


assalamualaikum. 

eceh eceh eceh ~ gambar diatas menunjukkan saya seorang yang rajin. jap jap ! rajin ke aku nie ? persoalan yang sering ada dalam kepala otak aku nie. apa-apa pun hari ini aku sudah tekad nak kemas rumah. bersebab nak kemas. kan nak raya, semestinyalah aku ada semangat nak mengemas. tapi taklah sebab nak beraya sakan nie, aku belum datang mood raya. harap maklum. kalau datang pun just lima minit kemudian. lepas tu hilang dalam ingatan aku.

cerita aku, meyh dok depan-depan screen leptop korang nie ! tengok sampai lebam. hehe, aku nak cerita lah kan. aku nie rajin. AGAGAGAGA ! hari ini hari sabtu kan. dan aku pun sudah cuti mulai hari ini sampai ahad depan-depan! :) grrrr, betul-betul raya sakan-sakan nie. haha,  orang kasi cuti panjang, bedal jerlaaa. hihi, jadi aku pun tolonglah mak dan kak ngah aku kemas rumah. kalau rumah satu sahaja tak apa. nie kene kemas rumah abang aku sekali, tak jauh mana pun rumah parents dan rumah abang aku nie. berhadapan je. 1saat sampai, disebabkan abang aku tak ada kan, jadi kami kene lah kemas. isnin malam baru abang aku balik dari sarawak. 

kerja pertama aku buat adalah jerit-jerit, haha ! aku suke jerit dekat kucing aku. hehe, lepas penat jerit terus pergi rumah abang aku, kerja aku senang sahaja, yang gambar atas itulah kerja pertama aku. grrr, iaitu iron langsir. hahaha. lepas selesai iron langsir, sampai kaki dan tangan aku pun kene iron sekali. haha ! dasyat aku nie, agagaga. habis iron terus kemas2 balik ke rumah parents aku pulak. kerja kedua aku, pasang langsir dan sapu habuk, lap tingkap. 

aku sudah letih, dalam pukul 2pm aku sudah naik online. hehe ! lepas itu siap-siap pergi amek baju raya dekat bukit kerayong. baju keluarga baru amek tadi petang. grr ! apa-apa pun tema tahun nie full purple. TERBAIK ! itu sahaja nak share. KBYE !


p/s: ingin melupakan dan ingin mulakan hidup baru. terima kasih

No comments: