stalker

Engaged
20 october 2013


Married
10 mei 2014


Sunday, June 24, 2012

Date With Sibling :) JB-MELAKA

assalamualaikum reader ! 

hari ini nak cerita pasal aku dan abang serta kakak-kakak aku ! percutian yang dirancang lastminit oleh abang ku, tapi syukur alhamdulillah semua berjalan dengan lancar dan semua selamat. perjalanan ke Johor Bahru dan Melaka ! :) 

gerak dari rumah pukul 6am dan sampainya muar, johor pukul 9am, singgah rumah cik amy dan kemudian dalam pukul 11am terus gerak ke Johor Bahru. perjalanan mengambil selama 2jam lebih kurang. membawa cik amy sekali. sudah sampai Johor Bahru semestinya nak tengok "Danga Bay" kan kan ! dan akhirnya sampai juga "Danga Bay" nie. walaupun Danga Bay tak ada pape ! sebab tengan menaikkan taraf tempat tu. jadi sempat amek gambar sahajelah gamaknyaa. 

disitulah pertemuan aku dan si MHA, alhamdulillah. syukur sangat-sangat, setelah 5tahun berkenalan. dan akhirnya jumpa juga kami disitu, iaitu Danga Bay Johor Bahru. wowowow ! nak cerita kisah cinta pulak. haha, ok stop ! selepas pertemuan aku tu, terus MHA jadi GPS kami, follow lah die kan, die bawak kami ke "PLAZA ANGSANA" main bowling and shopping tudung dekat situ. hihi.

setelah puas round separuh jb, terus pulang ke muar johor pulak. menghantar cik amy pulang. sebelum hantar die pulang. singgah TANJUNG EMAS sebentar, iaitu banda muar :) wow ! macam i-city tahu. beremas-emas mata aku tengok lampu kat pokok (bajet batak) haha.  dan singgah makan malam dahulu di area tanjung emas. dan selepas itu terus hantar pulang cik amy. bye muar johor ! insyallah datang lagi.

perjalanan seterusnya, ontheway pulang, singgah melaka dahulu. round melaka ! pukul 1am 24062012 sampai sane dan round menaiki beca, nice memory ! dan seterusnya ! singgah mcd ayer keroh melaka. dan selesai perentian semua... *aku tidur dalam perjalanan* tahu-tahu sampai pekan kapar. alhamdulillah. pukul 4am selamat sampai. hehe, THE END !~

"gambar yang sedia ada"


















ending cerita ini, kenangan semalam tak akan dilupakan. memori berkasih sayang.
terima kasih abang aim kerana drive pergi dan balik kiteorang. 

2 comments:

JaNaLuMo said...

hey ! datang muar lg kasitau laaa...jemput dtg rumah jgk ok? hehe mane tau ada jodoh dgn org johor :)

Azila Aini said...

hey :D hehe ! mmng ade jodoh dgn org muar. tapi untuk abg lah :) untuk adek mybe JB. agag :D