stalker

Engaged
20 october 2013


Married
10 mei 2014


Friday, August 03, 2012

1 month at PMC

assalamualaikum you all :)

cerita secara ringkas dan padat, hehe ! harinie baru aku ideal nak type ape kat post untuk kali nie, nak update dari semalam, samalam dan semalam. tapi ape kan daya. kepenatan terlampau. jadi, aku malas nak update. huhuhu. apa-apa pun aku nak cerita pasal "ONE MONTH AT PAINT MARKETING,NIPPON PAINT" syukur alhamdulillah. tak sangka sudah sebulan rupanya aku bekerja kat situ. malas rajin dibawak hari-hari dan akhirnya sudah sebulan, walaubagaimanapun, banyak benda aku belajar dalam paint marketing, menjadi ADMIN, 

sangat-sangat teruja apabila sudah menjadi AHLI PMC, semua dalam PMC dalam golongan kakak-kakak dan mak-mak jugalah. terasa aku paling teciklah dalam PMC. huhu. tapi ade 3orang paling muda dalam PMC. sebelum sebulan aku kerja situ, ada 4orang, tetapi seorang sudah habis kontrak, jadi tinggal bertiga sahaja, perjuangan akan diteruskan dengan kerja lain dari lain. makin hari makin membusy diri ini. baru aku tahu ERTI kerja. susah senang menjadi PEKERJA. fuhhhhhhh

walaupun bukan pertama kali aku bekerja, tapi kerja kat OFFICE nie, pengalaman PERTAMA aku dalam hidup ini tahu, jadi banyak benda perlu disiplin. tapi aku sudah biase berdisplinkan diri nie, jadi aku taklah hairan mana pun. sebelum nie pun aku bekerja dekat WATSONS, lain lah dari sekarang dan masa latihan industri pulak aku di bahagian technician komputer, banyak buat site luar. jadi semua ini banyak perbezaan dalam hidup aku semasa bekerja. kerja ketiga aku adalah PMC,NIPPON PAINT.

aku pun plek, macam mana aku boleh tercampak dalam RUMAH CAT nie kan, haha ! joke~ walaubagaimanapun, aku BERSYUKUR sangat-sangat dapat kerja selepas aku habis belajar di KOLEJ KOMUNITI SABAK BERNAM. dan TERIMA KASIH kepada kawan aku dari sekolah menengah lagi, walaupun aku sekolah sejenis, tapi aku ade kawan lelaki rapat disekolah jiran :) iaitu MR JENI, thanks friends sebab sudi bagi kerja ini. akan aku kerja dengan bersungguhnya, walaupun hari-hari kau dengar aku kata "MALAS dan PENAT" haha, tapi semua itu adalah pengajaran untuk aku.

aku GEMBIRA kerja dekat situ, sebab semua dalam PMC baik-baik. dieorang sikit pun tak kedekut ilmu. akan ku kenang kenangan bersama korang selama 4BULAN aku di PMC, harap sepanjang 4BULAN aku kat situ, banyaklah benda aku belajar dan memahami antara satu sama lain, INSYAALLAH

itu sahaja cerita ala-ala ringkas dari saya,= CIK AURA :) assalamualaikum


No comments: