stalker

Engaged
20 october 2013


Married
10 mei 2014


Friday, November 30, 2012

housewife ? ops !

ASSALAMUALAIKUM.

ops ! terlebih dahulu dengan entry saya pada hari ini, HOUSEWIFE ? haha, belom lagi. saja nak buat tajuk post aku hari nampak hott gitu kan kan. haha. dalam bahasa melayu ye, SURI RUMAH TANGGA. tapi suri rumah jela, TANGGA belum lagi ada, tangga rumah mak saya adala. haha. oleh sebab aku buat tajuk macam itu. kerana sudah SEBULAN aku tidak bekerja.


cehhh, bajet atas nie aku. haha ! inilah aktiviti selama sebulan aku  bukan dalam rumah je, luar tepi rumah pon aku buat. dalam cerita nya, tukang kebun pun aku jugalah. haha, macam best je kan keje aku  rasa perut lapar je, terus makan, bedal jela ape ada dekat dapur nie.

tapi badan still kurus lidi lagi. haha, mesti plek kan. duduk rumah tak naik badan. tapi kuat makan. haha, mungkin keistimewaan orang lain, berbeza. mungkin aku lepas jadi bini orang baru naik berat badan ini. INSYAALLAH. 


dalam gambar nie OVER sangat, oleh sabab aku nie tak ada anak lagi. tak ada busy sampai macam nie, paling koman pon aku busy melayan kucing aku yang putih gebu tu. haha ! tu la anak aku. haha, KAU ADA ? agaga, 

tapi ramai cakap aku, tanam anggur dekat rumah. itu adalah perkataan bujang zaman sekarang. sebab aku tak kerja kan, that why orang cakap tanam anggur dalam rumah. bukan luar rumah tau. haha. tapi kerja aku macam mana mak aku buat setiap hari, aku buat la. tidur jarang untuk siang dan tak pernah bangun lewat. lepas subuh kompem mata segar terus, terus berkebun luar rumah. sapu la apa yang boleh sapu. janji jangan ada semut sekeliling aku. itu perlu ambil titik beratkan. sebab aku kan geli pada semut. eewwwuukk ! 



kalau aku tanam anggur macam gambar atas nie, kaya juga aku duduk rumah. sebab hari-hari tengok buah anggur berbunga dan berbuah. tapi sebab rumah aku nie taman, celah mane pulak aku nak menanam kan kan. ce pikir ? so, lepas nie jangan cakap aku tanam buah anggur, sebab keliling rumah aku tar  je. haha, barangkali tak hidup akar anggur tu kan kan, hahaha


comel je gambar atas nie, sebab aku setiap hari memikirkan masa hadapan aku. apa aku akan lakukan selepas ini. selepas KPT tak ambil aku sambung belajar, mungkinkah sebab pointer rendah atau ada lagi hebat. huhu, itu mungkin bukan rezeki aku. jadi, aku redho jela semua tu. mungkin rezeki aku ada dekat tampat lain, INSYAALLAH.

tidak semua yang kita inginkan akan tercapai, jadi banyak berusaha dan jangan putus asa. rezeki ada dimana-mana, janji kita ikhlas dengan kerja kita ada sekarang. aku duduk rumah kerana tidak bekerja lagi, oleh sebab aku sedang menjaga bonda aku, menemani kemana beliau pergi, dan mungkin aku akan cari kerja yang berdekatan dengan rumah, supaya aku boleh tengok-tengok bonda aku dekat rumah. INSYAALLAH.

#fuhh, terasa AURA rajin nak menaip terlebih.
selamat tinggal november dan selamat datang disember 2012

2 comments:

Quera Aini said...

kuat mkn yee.. tp mgkin zila xkuat tdo, bdn xnaek laa...ehehe

Azila Aini said...

tu la. itu kemungkinan.