stalker

Engaged
20 october 2013


Married
10 mei 2014


Friday, May 30, 2014

YES ! i'm married

Assalamualaikum, haii ! 




apa ye ? apa ye ? haha ! kekok lah nak taip dalam pos sendiri nie, sampai permulaan cerita pon macam tak pernah update blog je ! biaselah, makin hari makin membusy, lagi-lagi sejak jadi "SURI RUMAHTANGGA" nie, haihh ! rasa nak taip pon tak ada masa kot. walaupun ada masa tu panjang dekat rumah. tapi serius malas nak taip. haha ! maaflah u'oll lambat update next post yang kali nie, hehe ! bukan apa, nak taip tu kene ade masa n hati yang tenang. 

betul tak ? 


haha


pertama sekali, aku nak cakap SYUKUR ALHAMDULILLAH ! selesai sudah majlis akad nikah aku bersama suami aku dan majlis persandingan aku ! 


terima kasih mak ( PUAN HAJAH SALMAH BINTI RAMLI) adik sayang mak !!!

mak banyak membantu dan nasihat sepanjang proses persediaan hari bahagia anaknya ini. terima kasih bonda tercinta !


walaupun sudah 3minggu berlalu, tapi tak basi lagi untuk aku bebel dalam post aku nie kan kan. hahaha ! sesiapa rasa cerita aku nie dah basi kan, boleh kot remove link blog aku nie dalam diari hati u'oll yee, haha ! 


aku nak cerita la, bab perbab nie ! tapi tak tahu nak mulakan dengan ape... 


eheeemmmmm

eeheeemmmmmmmm


hukhukhuk ! okok ! dah tahu dah, jommm



Bab 1, aku terima nikahnyaa ! eceeh ecceehhh rasa gedik pulak ingat hari pernikahan tu. rasa main-main pulak. tapi sebenarnyaaaa ! REAL tahuuu ? haihhhs. aku nie rase nak pakai baju nikah nie balik kot. tapi tak tahu bila, sebab bangga gile pakai baju nikah tu, walaupun tak glamour macam baju sanding aku. opss ! tu nanti la ek. sekarang nak cerita "aku terima nikahnya" haha ! poyo je aku nie kan. haha

pada hari pernikahan yang telah berlangsung dirumah kediaman keluarga aku di PEKAN KAPAR pada sabtu 10mei2014 03:30pm aku SAH dan SAH u'oll jadi isteri orang, kau ado ? haha ! tak tak, gurau je laaaa. jangan makan hati, *saya guraula awak ! haihsss* selepas aku sah jadi isteri orang tu, aku rasa.....


yela kot, aku dah jadi bini orang nie ! *sambil kedip-kedip mata dengan bulu mata palsu* haha !


apa-apa pun, syukur alhamdulillah, aku tak mimpi sebenarnya.. aku sudah pon bernikah bersama suami aku, iaitu ENCIK MOHAMMAD ROSLI BIN ALAHUDDIN, *terima kasih abang* eceeehhh. haha


((((( dalam membuat batal air sembayang, yang sebenarnya perut aku da kroookk krrooookk )))))


abaikannnn...


Bab 2, aku sanding, yeaaahh ! hari paling aku nanti-nanti kan tau u'oll. sanding paling aku suke, sebab aku sanding atas pelamin anganku menjadi keyataan. haha ! *suke suke suke suke* 

korang mesti plek kan, kenape sanding aku OVER, nikah aku biase je. haha ! sebab aku suke suke *suke hati aku laa* sebokkk !!!

majlis persandingan aku telah berlangsung pada hari ahad, 11mei2014 pukul 12pm. syukur alhamdulillah semua berjalan dengan lancar, oleh sebab pengantin perempuan gelojoh sangat, haha ! semua nak cepat. kesian photographer layan kerena custmer macam nie. haha

tapi 

semua alhamdulillah, ada sahaja gamba gelojoh aku tu dalam dslr photographer, KOMPEMLAH !! tu kan, kenangan manis pahit aku. haihh ! 

apa lagi nak tahu nie ? haha ! malam berinai aku tak buat ! so, tiada ceritanyaaa la yee.

outdoor ada ! lepas majlis terus outdoor area puncak alam && kuang,sungai buloh. (dalam selangor jeee)


gamba nak ? tak yahlaa ! tunggu album siap lah ye, datang rumah tengok. hehe !

alolor, ciaannn. aku share gambar nikah 1 , sanding 1 & outdoor 1. (aku malas nak upload sebenarnyaa)


mana-mana ada facebook aku, bolehla stalker aku. eleeh, macam tak biase stalker facebook aku kan. haha


OPS !!
photographer & videographer

hari-hari bahagia saya telah di rakam oleh company ini :)
terima kasih semua yang terlibat dalam proses rakaman gambar & video saya.

busana nikah : sdn bhd
-lelaki : singapore tailor tanjung karang.selangor
-perempuan : kapar tailor. selangor (flower black by mak)
mini pelamin nikah : Shayana Creation

busana sanding : sdn bhd (lelaki&perempuan)
design dari DIOS ASTANA BRIDAL
(sponser dari kak ida a.k.a kakak ipar)
pelamin sanding : Shayana Creation

outdoor

make up nikah&sanding : Fatin Anuar

canopy&catering : Butik Mawar Biru


akhir ringkasan cerita dalam post aku nie, 

saya ucapkan ribuan juataan kepada mak, adik beradik, saudaa mara serta rakan-rakan yang telah meriahkan hari-hari bahagia saya. semoga ALLAH SWT dapat membalas jasa baik dato datin tuan puan cik encik semua. 

aminnnn.


waiting, next post oke ! masjlis bertandang @ semporna,sabah ! sekian terima kasih :) 

assalamualaikum.

No comments: